Een hotstone massage is een massage met warme stenen. Een “nieuwe” vorm van massage voor Europa, maar het principe is al eeuwen oud. Het werd door de indianen in Amerika al toegepast.

Hotstonemassage

Hotstonemassage

De stenen die gebruikt worden zijn basaltstenen, gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen en zijn mooi rond gevormd door het stromende water. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen, aarde, wind, water en vuur.

Voorafgaande aan de massage, worden de stenen verwarmd tot een temperatuur tussen de 45 en 50 graden Celsius. De stenen hebben door hun vulkanische oorsprong een hoog percentage aan ijzer en magnesium. Hierdoor blijven ze lang warm.

Tijdens de massage worden de stenen op verschillende plekken op de rug gelegd. Als eerste langs de ruggengraat, dan in de nek en aansluitend in de handen en zelfs tussen de tenen. De hotstone massage is dan ook beslist een aanrader voor koukleumen!

Aansluitend wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Daarna ga ik met de stenen de rug, armen en benen masseren. De warmte zal aangenaam diep in de spieren trekken. Omdat het even duurt voordat de stenen hun warmte afgeven, neem ik alle tijd voor de massage.

Door je over te geven aan de warmte en de lichte druk van de stenen valt je een aangename ontspanning ten deel en word je gevoed met nieuwe energie.

< Terug naar: Massage