NEI is één van de technieken die ik gebruik bij het coachen. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. NEI bestaat uit een aantal basisprincipes:

  • Wanneer je een ervaring wel verstandelijk, maar niet emotioneel hebt verwerkt ontstaat er een emotionele blokkade
  • Emotionele blokkades zorgen ervoor dat je (vaak onbewust) vast blijft zitten in patronen en weerhouden je ervan het leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt
  • NEI helpt deze blokkades makkelijk en effectief op te sporen
  • De informatie over deze blokkade zit in je onbewuste en wordt verkregen door gebruik te maken van een spiertest
  • Met dit nieuwe inzicht zal je de relatie gaan zien tussen je gevoel  en je gedrag.

Tijdens de sessies bespreken we eerst samen waar je last van hebt en waar je graag aan wilt werken. Dan gaan we kijken welke gevoelens en bijbehorende emotionele blokkades van het onbewuste daarbij aanwezig zijn.

hand-met-spiertest

Hand met spiertest

Ik maak hierbij gebruik van een spiertest. De spiertest is een eenvoudige test waarbij de hand in een O-ring (zie foto) gehouden wordt. Ik test of je het onbewust eens bent met wat je zegt te willen of zegt te zijn. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen, dat als iemand iets zegt waarmee het onderbewuste het niet eens is, er een spierverslapping optreedt. Op dit gegeven is ook de bekende leugendetector gebaseerd. Zo kan ik dus onderzoeken waar je lichaam stress van ervaart.

Je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet en voelt wat je voelt. Je kunt er vervolgens voor kiezen deze blokkades op te ruimen en hiermee de balans te herstellen. Je kunt weer meer genieten van het leven op een manier zoals jij dat wilt.

NEI is ontwikkelt door arts Roy Martina en bestaat in de huidige vorm al jaren in Nederland en is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en Oosterse Geneeswijzen.

< Terug naar: Coaching