NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een methode die gebruikt wordt in coaching en communicatietrainingen om meer succesvol te zijn in het leven.

Pouring water splashing on hand

Neuro Linguïstisch Programmeren

  • Neuro heeft betrekking op wat er in onze hersenen gebeurt
  • Linguïstisch verwijst naar taal en hoe we die gebruiken, zowel door middel van woorden als door middel van lichaamstaal (houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen)
  • En met programmeren wordt bedoeld dat we in ons leven soms hardnekkige gedragspatronen leren en die vervolgens maar blijven herhalen.

Je kent misschien wel het gezegde, dat “als je blijft doen wat je altijd al deed, je ook krijgt wat je altijd al kreeg”.

Soms ben je alleen niet tevreden met de resultaten die je haalt, op welk gebied dan ook. Dan kan NLP de hand bieden.

Met NLP als coachingsmethode kan ik je duidelijk maken dat je gedrag veelal bepaald wordt door onderbewuste patronen. Veel van onze reacties zijn voorgeprogrammeerd, ontstaan door een ervaring in de vroege kinderjaren. Toch is het niet altijd nodig om terug te gaan naar die periode om wezenlijke veranderingen in ons gedrag te bewerkstelligen.

Graag geef ik je met NLP handvatten om je gedrag aan te passen, te bereiken wat je wilt, zonder ongewenste neveneffecten. Onder mijn begeleiding leer je hoe je op een snelle en makkelijke manier af kunt rekenen met negatieve gevoelens. Je zult daarna met méér zelfvertrouwen en energie je kansen op geluk en succes in je leven vergroten.

“Als je blijft doen wat je altijd al deed,
krijg je ook wat je altijd al kreeg”

NLP is een heel praktische methode. Het zorgt ervoor dat je positieve gedachten hebt, positieve beelden in je hoofd vormt en goede gevoelens daarbij hebt. Op het moment dat je dit hebt bereikt heb jij je brein geprogrammeerd om zich goed te voelen en dat is natuurlijk wat jij wilt.

< Terug naar: Coaching