Shiatsu is een vorm van manuele therapie afkomstig uit Japan. Ik maak hierbij gebruik van de kracht van aanraking om vitaliteit te bevorderen, pijn te verlichten en het lichaam te ontspannen. Het versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algemene gezondheid vooruitgaat.

shiatsu

Shiatsu

De betekenis van Shiatsu is letterlijk “vingerdruk”. Met behulp van mijn vingers, duimen en handpalmen oefen ik druk uit op de meridianen in jouw lichaam. Een meridiaan is een energiekanaal. Soms kan er door stress, vermoeidheid of een aandoening een blokkade ontstaan in een meridiaan. Wanneer ik druk op zo’n punt uitoefen geeft dat verlichting, de energie kan weer gaan stromen.

Er zijn verschillende stijlen van Shiatsu. Ik werk binnen Touched by Hands vanuit de Namikoshi-methode. Tokujiro Namikoshi ontwikkelde zijn stijl vanuit de oude Chinese acupressuur. Zijn zoon studeerde chiropractie in de VS. Hij verwierf daar kennis over de ruggengraat en de interne organen en breidde zo de kennis van de klassieke stijl van zijn vader uit. Deze stijl combineert nu het goede van de oosterse filosofie en de westerse geneeskunde (de kennis van de anatomie en fysiologie).

Shiatsu is een warme, respectvolle, meelevende aanraking. Het is een effectieve manier om je bewust te worden van je lichaam. Het werkt zowel voor klachten voortkomend uit stress en/of overbelasting, als voor puur lichamelijke klachten.

< Terug naar: Massage