Dinsdagavond, 10 oktober 2017

Spreker

Thema

  • Stil-staan-bij-bewegen

Wat gaan we doen?

Alles begint bij de voet

Margot Groot

– Sta jij wel eens stil bij hoe jij je beweegt?
– Bij hoe je zit, staat of loopt?

De houding van je lichaam heeft invloed op hoe je in het leven staat. En andersom! Wat je denkt en voelt vertaalt zich in het lichaam.
De manier waarop we onze voeten op de aarde neerzetten, is al bepalend voor je ademhaling. Voor de manier waarop jij jezelf beleefd en de wereld om je heen.

– Zet jij je voeten helemaal neer?
– Of hou je jezelf achter?
– Hoe is dat bij jou?

Het lichaam is een duidelijke raadgever. Door aandachtig te ervaren wat een verandering in houding en beweging met gedachtes en gevoelens doet en andersom, kun je klachten in krachten omzetten, vertrouwen vergroten en energie laten stromen.

Een informatieve en (inter-)actieve avond met
eenvoudige en concrete oefeningen
om thuis en op het werk aandacht aan te besteden.

Op dinsdagavond 10 oktober komt Margot Groot naar Meppel om een interactieve lezing te houden over hoe jij als mens je voeten op de aarde neerzet. Wat vertelt jouw lichaam je? Margot gaat ons uitleggen wat haar zienswijze is over de taal van het lichaam.
Margot Groot geeft al haar hele leven les in beweging aan theater- en drama studenten bij de Hogeschool in Utrecht en aan de Fachhochschule te Lingen in Duitsland. Verder is zij trainer in leiderschap bij de School voor Coaching. Als therapeut en coach werkt ze in haar eigen praktijk.

Over haar zienswijze heeft ze een boek geschreven “Stilstaan bij bewegen”, de taal van het lichaam herkennen.