Triggerpoint-therapie is ontwikkeld door de Amerikaanse artsen Travell en Simons. Ze hebben ontdekt dat in ons lichaam veel triggerpoints kunnen voorkomen. Dat zijn kleine verkrampingen die in het spierweefsel hypergevoelige punten maken. Dat kan erg vervelend zijn. Je kunt deze spierknoopjes zelf goed voelen. Het voelt als een rijstkorrel of erwt die diep in de spier begraven ligt.

triggerpoint

Triggerpoint Therapie

Wanneer ik flinke druk op een triggerpoint geef dan kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam, ze liggen dus niet op de plaats waar het pijn doet. Een voorbeeld hiervan is spanningshoofdpijn die vaak vanuit de nek/schouder komt. Massage op de pijnlijke plekken kan dus goed voelen, maar toch helemaal niet bijdragen aan de oplossing van de pijn.

Bij triggerpoint therapie ga ik op zoek naar de oorsprong van de pijn. Als reguliere behandelingen voor jouw pijnlijke plek niet geholpen hebben, probeer het dan eens met deze therapie. In het geval van onderstaande klachten, heb ik goede resultaten geboekt:

  • regelmatig terugkerende hoofdpijn
  • pijn aan gewrichten in b.v. knie, heup, schouder en/of pols
  • tintelingen in de handen of vingers
  • tennisarm / frozen shoulder / carpaal tunnel syndroom / rsi
  • ontstoken achillespees / slijmbeursontsteking / peesontsteking
  • hielspoor

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek dus goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Daarnaast leer ik je ook hoe je zelf de triggerpoints thuis kunt behandelen. Normaal gesproken bestaat de therapie uit 5 behandelingen van een half uur.

< Terug naar: Massage