15 januari 2020
Lezing : Verbasing over Verzuring door Florentine van Vollenhoven

Als jij je energieniveau drastisch wilt verhogen, je gewicht wilt beheersen, ontstekingsreacties en vervroegde veroudering wilt tegengaan, dan kan een keuze voor basenvormende voeding daar behulpzaam bij zijn.

Gezonde voeding is van alle tijden. De dieet goeroes vliegen ons om de oren met allerlei goedbedoelde en soms tegengestelde adviezen. De kookboeken staan goed gevuld met heerlijke recepten. En de supermarkten verleiden ons met allerlei lekkers dat wat minder goed is voor ons. Maar waarom moeten we nou zo gezond mogelijk eten? Wat doet verkeerde voeding met ons?

Onze westerse voedingspatroon en leefstijl zijn veelal zuurvormend. Door verzuring is onze weerstand en ons energieniveau verlaagd en verouderen we eerder. Bovendien ontwikkelen we door verzuringstendensen eerder allerlei ziektebeelden. Het effect van leefstijl op levensduur, vitaliteit en welzijn is onomstreden. Het zuur-basen principe vervult daarin een belangrijke rol. Bovendien leert de ervaring dat mensen die het zuur-basenprincipe volgen al na twee weken veelal medicatie naar beneden moeten bijstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicatie tegen verhoogde bloeddruk, insuline spuiten, pijnstilling, ontstekingsremmers en maagzuurremmers.

Op woensdagavond 15 januari 2020 neemt Florentine van Vollenhoven ons mee in de wondere wereld van basen en zuren. Het klinkt allemaal heel streng en technisch. Maar Florentine weet op eenvoudige wijze ons inzicht te geven in de werking van ons lichaam. En hoe gezonde voedingskeuzes van invloed zijn op ons lieve lijf, maar ook op ons gedrag en humeur.

Florentine is docent natuurgeneeskunde, heeft een eigen praktijk voor natuurgeneeskunde en begeleid al meer dan 20 jaar vastenweken voor haar cliënten. Daarnaast heeft ze een boek geschreven over het zuur-basenprincipe : Verbasing over verzuring, waarin ook heerlijke recepten zijn opgenomen. Door haar werkwijze met voeding heeft ze al vele cliënten geholpen met hun chronische klachten.

En denk vooral niet dat je na deze avond niet meer lekker kan genieten van eten, want wie Florentine kent, die weet dat zij ook zeer geniet van eten.

Praktische informatie :

  •  locatie : Marktstraat 4a in Meppel (in de praktijk van Touched by Hands)
  •  Aanvang : 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  •  Kosten : € 10,00 euro aan de kassa te voldoen
  •  aanmelden : niet meer mogelijk