Visualiseren is niet nieuw, het is een methode die al door vele culturen en generaties gebruikt wordt. Letterlijk betekent visualiseren het vertalen van een gedachte naar een beeld: een visualisatie. Je stelt je zaken in je leven voor zoals je ze graag zou willen zien. Dit helpt je vervolgens bij het bereiken van je gewenste situatie.

We kennen allemaal de uitspraak “zien is geloven”. Dit slaat op het feit dat mensen bewijs willen hebben van iets dat ze op het eerste gezicht niet helemaal kunnen geloven. Ik zie dit als een belangrijk principe voor visualisaties.

Visualisaties wordt veel gebruikt in de sportwereld. Olympische sporters hebben het in hun trainingsprogramma opgenomen om zo een voorsprong te kunnen krijgen op de concurrent. De echte kracht van visualisaties komt voort uit het feit dat we allemaal in staat zijn creatief te denken. Om de gewenste situatie te bereiken wordt een duidelijk beeld gemaakt van hoe de situatie eruit zou zien als het doel bereikt is. Tijdens een visualisatie word je door mij begeleid in het maken van zo’n intern beeld. Ik neem je als het ware mee. Hoe helderder het beeld, hoe groter de slagingskans. Dit geeft je energie en motiveert je.

Tijdens een behandeling gebruik ik visualisaties niet alleen voor je doelen, maar ook om angsten aan te pakken. Of om pijn te omschrijven. Waar zit het in je lijf, wat doet het met je, welke vorm heeft het? Deze beelden kun je spelenderwijs veranderen. Het is een simpele techniek, die een verbazingwekkend effect heeft.

< Terug naar: Healing