Veel voeten hebben het zwaar te verduren. Ze dragen ons door het leven en dat doen ze vaak niet onder de meest ideale omstandigheden: zware en langdurige belasting, hoge hakken, knellende schoenen en ga zo maar door. Daarbij besteden we in het algemeen minder aandacht aan onze voeten dan ze verdienen. Een goede voetmassage is dus geen overbodige luxe. Bovendien haalt deze massage de aandacht uit het hoofd en brengt je gevoel naar beneden. Dat geeft rust.

Voetmassage of voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Bij de voetreflex massage wordt er vanuit gegaan dat het hele lichaam zich afspiegelt in de voeten. In de voeten zijn drukpunten aanwezig: de reflexzones. Organen, beenderen, spieren en klieren zijn op beide voeten terug te vinden. Ik bewerk de reflexones met duim en wijsvinger. Dit heeft een stimulerende werking naar het corresponderende punt in je lichaam. Je lichaam krijgt zo een impuls om afvalstoffen en overbodige emoties los te maken en af te voeren. Daardoor wordt de natuurlijke manier van genezing geactiveerd.

Een voet(reflex)massage:

  • werkt zeer ontspannend en geeft (nieuwe) energie
  • stimuleert het lichaam om zich te herstellen
  • werkt stressverlagend
  • werkt preventief
  • geeft verlichting bij pijn

Tijdens een behandeling start ik met het behandelen van de reflexzones door zachtjes druk uit te oefenen. Daarna worden je voeten verwend met een heerlijke ontspannende voetmassage.

< Terug naar: Massage